До най високото село на Балканския полуостров

24.02.2024г. – 25.02.2024г.

Две села в Родопите си оспорват приза за най-високо село – Манастир и Орцево. Без да се намесваме в спора ще посетим Орцево – разказват, че от там се откривали невероятни гледки към Рила и Пирин, хората били много гостоприемни /както навсякъде в Родопите/, та е време да се насладим на гледки и гостоприемство.

Първи ден – 17.02.2024г. – в зависимост от разписанието на влаковете: пътуване с влак или леки автомобили до гр. Септември и оттам с теснолинейката до гара Аврамово. Преход от гара Аврамово до с. Орцево. Върви се по горски път като минаваме през връх Велийца (1711м) – един от най-високите върхове в този дял на планината. В зависимост от метеорологичните услови и това дали има навалял сняг време за прехода 5-7 часа. Настаняване в къща за гости в с. Орцево.

Втори ден – 18.02.2024г. Ставаме рано, закусваме ,правим преход през село Бунцево и слизаме към град Якоруда. Преход около 7 часа.

Цена – 36 лв. на човек за една нощувка и една закуска. Парите за придвижването от гр. Чирпан до гара Аврамово и обратно са съобразно тарифите на БДЖ или ако се наложи пътуване с автомобили до гара Септември се заплащат на съответния шофьор.

В къщата за гости в с. Орцево се предлага храна – салати, родопски специалитети, скара. Цени ще бъдат публикувани допълнително, за да може, който иска да поръча вечеря. Закуската ще е баница или мекици, чай, кафе, айран.

Срок за записване – 10.01.2024г. на тел: 0888 264 704 , вайбър или месинджър на Христо Тенчев.

Заповядайте с нас!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!